Hoved  

42f. svensk produceret langturssejler

SÆLGES

 
 
 

Grej og Tilbehør

S/Y Epoke er rigget som ketch hvilket giver et godt, lavt og nemt håndterbart sejlareal. Det er således nemt at håndtere sejlene når vejret frisker og der er mange muligheder for at reducerer areal uden at båden bringes ud af balance. Med båden følger stor og mesansejl, stor genua, fok, genakker, samt et antal ukurante sejl, som kan anvendes i forskellige sammenhænge. Båden er desuden monteret med to spilerstager.

Dækket er belagt med tyk teak og da ruffet er meget lavt har båden et smukt og flush dækket udtryk, med rigtig god dæksplads.

Hen over sprayhooden (som er ny fra 07) er der monteret en gribebøjle, i rustfrit stål, som er uvurderlig støtte og skåner sprayhooden maksimalt.

Fordækket er monteret med en kasse foran masten, som dels tjener som en behagelig siddeplads og dels er eminent til at holde dæksgrej.

Ankergrejet består af et gedigent spil, 70 meter 10mm kæde, samt et 20 kg CQR anker. Alt monteret så det er nemt og behageligt at arbejde med, og alligevel så simpelt at det holder. Nede i båden ligger yderligere 40 m kæde samt to ankre på henholdsvis 10 og 40 kg. Vi har aldrig haft brug for de ekstra meter og ankre,- men det er en stor tryghed at have muligheden.

Center cokpittet er dybt og trygt og monteret med teak bænke.

Agterdækket er monteret med ydeligere to kasser til opbevaring af div. dæksgrej, gas, fiskegrej osv. Her er desuden davider til ophængning af jolle eller gummibåd og oven på disse to stk. 110 w solcellepaneler som sammen med vindmøllen (Aerogen 6) i mesanen dækker behovet for strøm (incl. autopilot og køleskab) 100%.

De rustfrie dæks detaljer på denne båd, er udført overordentligt gedigent, stærkt og smukt.

Motoren er en 70 hk Medrcedes-Benz, som har kørt upåklageligt mens vi har haft den.

Propellen er en 3 bladet Vari prop. En skrue af den type som kantstiller sig når den ikke er i brug og dermed yder meget lidt vandmodstand.

Akkumulator kapaciteten er 600 Amp på forbrugs siden og 90 amp til starteren. Motoren trækker to generatorer der leverer til henholdsvis forbrugs og start siden.

Selvstyreren er en overdemensioneret Autohelm der fungerer upåklageligt og præsist i både med og modvind,- uanset styrken.

Watermakeren er en støjsvag model af mærket Spectra og leverer 24 liter pr. time, direkte i tanken. Båden er desuden monteret med saltvands indtag ved pantryvasken, hvilket reducerer vandforbruget væsntligt.S/Y Epoke er , med sit store ror, en overordentligt letstyret båd,- selv i hårdt vejr.

Instrumenteringen, består udover de sædvanlige, log , lod og kompas, af magnesyn kompas (kompas der er upåviket af stål), Furono GPS, Furono NAVTEX (vejr og farvands meldinger), VHS + en mobil enhed, SKYMATE sattelit kommunikation ( vejr og e-mail) .

Desuden medfølger en umonteret diesel heater af mærket ARDIC(varme modul som tidligere har været monteret), Inverter, og diverse kort og piloter.

 

 


På vandet